Monthly Archives: June 2013

Romania in doliu

Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , pastreaza momente de reculegere si doliu in zilele de 26 , 27 si 28 Iunie 2013 , in memoria semenilor nostrii , compatriotilor nostrii , a tuturor celor care si-au pierdut viata , in tragicul accident din Muntenegru , din ziua de 23 iunie 2013 . Suntem cu tot sufletul langa cei din familiile celor trecuti in nefiinta , rugandu-l pe bunul Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i aseze in ceata celor drepti .
Amin !
Viorel Danacu 33
Mare Maestru MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, Presedinte
al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Eveniment Cultural

Delectare si cunoastere a vietii culturale , stiintifice si educationale a Bucurestenilor , Bucuresti 04 Iunie 2013

In ziua de Sambata 01 iunie 2013 , am fost la Targul de Carte , din Bucuresti de la Romexpo .
Sambata , am fost invitat la lansarea cartii intitulata : TEMPLIERII SI ROZI+CRUCIENI de Robert Ambelain , tradusa in limba romana de Vlad Sauciuc , Mare Maestru al Marii Loji Nationale Mixte din Romania , Editura Nestor , condusa de Fr. Horia nestorescu Balcesti , istoric al masoneriei romane , Suveran Mare Comandor din trecut .
Am fost insotit de un frate , caruia i-am spus : “ mergi cu mine ca sa vezi si sa spui fratilor ce ai vazut si auzit “ , pentru ca daca nu-l luam nu credea nimeni ce va spun si anume : lume multa ca la targuri in general , ploaie , fum de gratare , iar inauntru un zgomot asurzitor de multimea de lansari de carti concomitente , la majoritatea standurilor , mi-am adus atunci aminte de balciul de la Caracal , unde sunt tarabe si fiecare striga si facea reclama marfii , ca sa o vanda .

Politica romaneasca si internationala

Bucuresti 04 Iunie 2013

In ziua de Duminica , 02 iunie 2013 , am fost la Targul de Carte , din Bucuresti , de la Romexpo .
Fiind invitat la lansarea cartii intitulata : “ LUMEA , AMERICA SI NOI “ , scrisa de Adrian Nastase , fost Prim Ministru al Romaniei , am ajuns pe soare si nu am mai plecat decat foarte tarziu , din cauza ploii , pentru mine ploaia a fost un semn al implinirii , cunoasterii , belsugului , de-a lungul vietii .Acum ramane sa vedem ce fel de semn este si pentru cine si pe viitor .
Sigur ca masoneria nu face politica , atentie in loja , in timpul ritualului , dar doresc sa va spun ca desi nu sunt membru al vreunui partid politic actual , am facut candva poltica , dar separat , cand era Partidul Democrat Agrar din Romania condus de raposatul Dr. Ing. Victor Surdu , acolo mi-a ramas gandul , pentru ca taranul si agricultura , raman talpa tarii , acolo se face paine noastra cea de toate zilele si de acolo – incolo , exista si toate celelalte , nu uitati ca incepe si cu prima litera a alfabetului “ A” , adica : Agricultura .