Monthly Archives: December 2013

Mesajul Marelui Maestru cu ocazia Solstitiului de Iarna

Dragi frati si surori ,

Va urez voua si celor dragi , din tot sufletul meu si cu toata dragostea mea fraterna , un BUN SOLSTITIU .
Azi ora 19 si 11 minute , la Solstitiu , sa fiti mai puternici ca oricand , revenindu-va prin Lumina Soarelui din Voi .
Simbolic este ultima lama TAROT Intelepciune ,, Nebunul ,, Arhietip Copilul nou nascut , cifra zero inchidere Cerc Infernal cu deschidere pentru un nou inceput , vindecare , sau 22 , vine dupa lama Tarot 21 ,, LUMEA ,, – regasire Paradisul pierdut , comoara , Lumina . Computer acelasi simbol ,, Lumea,, -www engleza e ,, Retea Lume larga ,, Nebunul inchide si redeschide comunicarea cu Lumea !! Succes !
Cancelaria Merkel comunica zilnic , permanent cu toata Lumea prin SMS , poate fi un exemplu . Papa Francisc in interviul recent in L,Osservatore Romano zice ….trebuie sa ne cunoastem ascultandu-ne . Dupa fiecare intalnire imi vine pofta -placerea pentru alta intalnire , intrucat asa se nasc idei noi si descoperim noi necesitati ……
In aceste momente ale Solstitiului , Lumea intreaga se incurajeaza , se ajuta , in nici un caz nu se abandoneaza . Azi Lumina fiecaruia va reveni in forta

Mesaj cu ocazia Sarbatorile de Iarna (Message sur Vacances d’hiver)

Pentru a vizualiza mesajul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice cu ocazia Sarbatorilor de Iarna in limba Romana click pe titlu.

Pour afficher le message de la Grande Loge Nationale de Roumanie Loge de Ritualistique Compare et Recherches Maçonniquet avec les vacances d’hiver en français clic sur ltitle.

SARBATOAREA POMULUI DE CRACIUN

Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistia Comparata si Cercetari Masonice , reuniti in 14 dec. 2013 , la Bucuresti , la Templul Masonic , au sarbatorit intr-o ceremonie solemna , acordarea Diplomei de Venerabil Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistia Comparata si Cercetari Masoniceal , al R. L. Hobita , Orientul Hobita , Il. Fr. Lolescu Tanasie .

A urmat Sarbatoarea Traditionala ca in fiecare an , a Pomului de Craciun , unde Mos Craciun , avenit cu daruri pentru fiecare frate , cat si pentru surorile din cadrul Loji Feminine de Ritualistia Comparata si Cercetari Masonice din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .

A urmat o Agapa Fraterna , la un restaurant din Bucuresti , unde cu totii am sarbatorit si am ridicat un pahar de vin , in numele tuturor celor dragi , familiilor noastre , prietenilor nostrii .

A urmat in preajma Craciunului , acordarea din partea lojilor din tara , cat si din Bucuresti , a cadourilor , la Camine de copii , batrani , asa cum se obisnuieste la romani .

Salonul International de Arta si de Cultura Masonica , organizat de Marele Ordin Feminin Roman in 13-15 dec. 2013 ,la Casa Oamenilor de Stiinta , din Bucuresti .

foto: Mare Maestru dr. Viorel Danacu (stanga), Marea Maeastra Gratiela Barla (dreapta)

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a fost reprezentata de Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , insotit de Venerabilul Maestru al R.L. Hobita, prima loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie .

Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , a sustinut o Plansa de Arhitectura , publicului larg , intitulata ” Masoneria romana , adevaruri nestiute , nescrise si neintelese ” , surpriza acestor adevaruri rostite pentru prima data in public fiind facute de insusi Venerabilul Maestru al R.L. Hobita , prima loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie , care a vorbit despre ce a insemnat viata masonica in premiera in satul romanesc , de acum 11 ani de cand Il. Fr. Viorel Danacu , a consacrat R.L. Hobita din satul unde s-a nascut marele sculptor Constantin Brancusi .

Nou Tratat de Amicitie si Recunoastere Reciproca la Paris

Delegatia MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , la Paris , la PARIS .

Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il Fr. Viorel Danacu , impreuna cu o delegatie de frati , au semnat un nou Tratat de Amicitie si Recunoastere Reciproca cu un Suprem Consiliu Francez de Rit Scotian Antic si Acceptat .

Cu acesta ocazie au avut loc schimburi de impresii , cunoastere a traditiilor masonice romanesti , preocupari ale fratilor din Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , precum si proiecte de viitor .

A urmat o Agapa fraterna traditionala , la Restaurantul ” LE PHARAMOND ” , din Paris , a carui istorie o prezentam alaturat.